« Takaisin

Hyvä tietää

Liput

Kesäkaudella Avaimet saa edullisemmin ennakkoon kaikista Suomen Siwoista, Valintataloista ja Euromarketeista (36/30 €) sekä Särkänniemen verkkokaupasta (35/29 €). Myös tietyt hotellit ja majoitusliikkeet myyvät ennakkohintaisia Avaimia. Särkänniemen portilta avaimet maksavat 37/31 €.

Talvikaudella Särkänniemen lipputuotteita voi ostaa Näsinneulan aulan lipunmyynnistä. Liput Sara Hildénin taidemuseoon saa talvikaudella museon omasta lipunmyynnistä ja kesäkaudella liput lunastetaan Särkänniemen telttalipunmyynnistä.

 

Maksuvälineet

Särkänniemen Elämyspuiston myyntipisteissä maksuvälineinä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit (Visa, Diners Club, OK, American Express, Eurocard, Mastercard) sekä Visa Electron. Särkänniemen myyntipisteissä on käytössä sirukorttilukijat.

Kulttuurisetelit

Kulttuurisetelit eivät valitettavasti käy maksuvälineenä Särkänniemessä, sillä nykyisen lainsäädännön mukaan huvipuistojen ei katsota kuuluvan kulttuuritoiminnan piiriin.

Tavaroiden säilytys

Säilytyslokerot sijaitsevat pääportilla sekä huvilaitealueella Metkulan vieressä. Säilytyslokerot maksavat 1€/lokeron avaus. Särkänniemi ei vastaa Elämyspuistossa hävinneistä tai rikkoutuneista esineistä ja tavaroista.

Savuttomuus

Tupakointi on sallittu vain erikseen merkityillä alueilla. Tupakointipaikat on merkittynä Särkänniemen alueella ja esitteessä olevassa kartassa. Laite- ja lipunmyyntijonoissa, sisätiloissa, pelikatoksissa, Angry Birds Landin ja Koiramäen alueella tupakointi on ehdottomasti kielletty.

Liikuntarajoitteiset

Mikäli liikuntarajoitteisella asiakkaalla on mukana avustaja, on huvittelu mahdollista useimmissa laitteissamme. Avustajan tukea tarvitaan laitteiden kyytiin siirryttäessä.

Seuraaville laitteille pääsee siirtymällä suoraan pyörätuolilla joko rampin, ulosmenon tai erikseen merkityn reitin kautta: Tornado, Tukkijoki, Koskiseikkailu, Troika, Half Pipe, Huvimaja, Karamelli-karuselli, Taikajoki ja Crazy Bus. Vaunuun tai lauttaan siirtymisessä tarvitaan avustaja.

Seuraavat laitteet eivät sovellu liikuntaesteisille: Hurricane, MotoGee, Tyrsky, Trombi ja Aikamatto.

Planetaarioon pääsee Näsinneulan näkötornin oikealla sivustalla olevaa luiskaa pitkin, Näsinneulan aulasta pääsy Planetaario-kerrokseen vain portaita pitkin. Akvaario on kahdessa kerroksessa, kulku alakertaan vain portaita (ei hissiä/luiskaa). Näsinneulan näköalatasanteelle pääsee hissillä. Ravintola Näsinneulaan pääsee näköalatasanteelta tuolihissillä (ottakaa yhteys ravintolan henkilökuntaan).

Inva-WC:itä on huvipuiston alueella useita ja ne löytyvät parhaiten alueella jaettavasta esitteestämme.

Turvallisuus ja ajomukavuus

Mahdollisen jonotuksen tulee sujua rauhallisesti ilman tönimistä ja ohittamista. Laitteessa on oltava paita päällä ja kengät jalassa. Ennen laitematkaa tulee varmistaa, ettei taskuista putoa irtoesineitä. Tupakointi jonossa ja laitteessa on kielletty. Syöminen ja juominen laitteessa on kielletty. Laitehenkilökunnan ohjeita tulee noudattaa.

Pituusrajat ovat viranomaismääräyksiin perustuvia turvallisuusrajoja. Suoritamme päivän aikana tarkistusmittauksia.

Jos olet raskaana tai sinulla on sydän- ja verisuonitauteja tai tuki- ja liikuntaelinsaurauksia, emme suosittele etenkään hurimpia laiteajoja. Mikäli epäilet laitteen aiheuttavan itsellesi terveysriskejä, älä mene kyytiin.

Joissain laitteissa turvakaaret saattavat rajoittaa isokokoisten pääsyä laitteeseen.

Henkilökohtaiset avustajat

Yksilöllistä tukea tarvitsevan liikuntarajoitteisen, kehitys-, kuulo-, tai näkövammaisen maksavan asiakkaan avustaja voi saada maksuttoman erityisluvan, jota näyttämällä avustaja pääsee avustettavan kanssa laitteisiin ja kohteisiin. Autististen lasten ja dysfasia-lasten avustajien osalta noudatamme samaa käytäntöä. Erityislupaa voi tiedustella paikan päällä lipunmyynneistämme.

Eksyksissä?

Kuulutukset hoidetaan pääportin infopisteestä ja pelirakennuksessa sijaitsevalta ensiavulta. Pääportin Infopisteen vieressä olevalle kohtauspaikalle on helppo sopia tapaamisia. Sovi etukäteen toimintatapa eksymistilanteita varten.

Muutokset

Sään tai teknisten ongelmien vuoksi Särkänniemi voi joutua sulkemaan huvilaitteita tai muuttamaan ennalta ilmoitettua ohjelmaa. Ostettuja lipputuotteita ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin.

Lastenhoito

Lastenhoitohuoneet löytyvät Pelirakennuksesta, Akvaarion aulasta, Näsinneulan näköalatasanteelta, Koiramäen portilta, maatilan navetasta sekä Angry Birds Landin WC-rakennuksesta. Lisäksi ravintola Huvimajan, Pizzeria Pellen, Puistopuodin ja Delfinaarion naisten WC:ssä on hoitopöytä.

Osassa lastenhoitohuoneita on lisäksi mikroaaltouuni, jolla voi lämmittää lastenruokia.

Pankkiautomaatti

Pankkiautomaatti löytyy Näsinneulan ala-aulasta.

Postilaatikko ja postimerkit

Postilaatikko on pääportilla. Myös puotien henkilökunta toimittaa kortteja eteenpäin. Postimerkkejä voi ostaa puodeista  (lukuunottamatta Akvaariopuotia) ja Koiramäellä sijaitsevasta Gunnas Kirjakaupasta.

Ongelmatilanteet

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä henkilökuntaamme.

Asiakaspalaute

Kirjallista palautetta voi jättää pääportin tai Metkulan lähellä oleviin palautepisteisiin. Asiakkaan on mahdollista jättää palautetta myös kaikissa myyntipisteissä olevilla palautelomakkeilla. Myös nettisivuilla kohdassa www.sarkanniemi.fi/fi/palaute on mahdollista jättää palautetta huvipuistovierailusta. Mobiilisivuista palautetta voi antaa sähköpostitse osoitteeseen palaute(a)sarkanniemi.fi.

Löytötavarat

Kadonneita tavaroita voi tiedustella Särkänniemen vaihteesta puh. 0207 130 200. Yli 20 euron arvoiset tavarat toimitetaan Tampereen poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon.

Alkoholijuomat

Alkoholijuomien tuominen alueelle on kielletty.

Koirat

Koiria voi tuoda Elämyspuistoon kytkettyinä. Huomioithan kuitenkin muut kulkiessasi lemmikkisi kanssa. Koiria ei saa viedä sisätiloihin eikä Koiramäkeen, poikkeuksena opaskoirat. Puistoalueella on vesipisteitä koira-asiakkaillemme.

Tekijänoikeuslaki

Tekijänoikeuslaki kieltää ohjelmaesitysten taltioimisen.

Ympäristö

Huomioithan vieraillessasi Elämyspuistossa, että roskat menevät niille tarkoitettuihin astioihin, näin alue säilyy siistinä ja kaikki viihtyvät alueella.

Laatu, ympäristö ja turvallisuus

Tampereen Särkänniemi Oy:llä on alallaan ensimmäisenä Pohjoismaissa laatu- (ISO 9001), ympäristö- (ISO 14001:2004) ja turvallisuussertifikaatit (OHSAS 18001) osoituksena näiden asioiden hyvästä hoidosta ja jatkuvasta parantamisesta.

« Takaisin